Клімкін: розрив дипломатичних відносин з РФ зірве мирний процес

Субота, 7 лютого 2015, 10:45

Розрив дипломатичних відносин приведе до того, що всі переговори вестимуться через посередників, і така ситуація не є найкращим виходом для України.

Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

"У разі розриву дипломатичних відносин переговори вестимуться виключно через посередників. Сумніваюся, що ситуація, коли питання "про нас" вирішуватиметься "без нас", стала б найкращим виходом" - сказав він.

За його словами, розрив дипвідносин приведе доруйнування наявного переговорного формату і поставить під загрозу мінські домовленості.

"Росія має бути невід'ємною складовою вирішення наявної проблеми" - наголосив міністр.

 "Якщо ми розірвемо дипломатичні відносини, це зруйнує існуючий переговорний формат і поставить під загрозу Мінські домовленості. А, як видно з останніх подій, саме цього й домагаються терористи з "ДНР" і "ЛНР"" - підкреслив Павло Клімкін.

На його переконання, альтернативи дипломатичному вирішенню конфлікту на Донбасі і поверненню Криму не існує. Крім того, таку ж позицію поділяє і решта цивілізованого світу.

Водночас, за словами міністра, в умовах коли проти України ведеться гібридна війна, класичні засоби не завжди дієві, як немає "напрацьованих класичною дипломатією моделей реагування на гібридну війну".

"Для захисту суверенітету і незалежності України ми будемо використовувати всі наявні в нашому арсеналі засоби. А якщо в майбутньому будуть потрібні нові інструменти захисту, знайдемо і їх" - наголосив глава МЗС.

Як повідомлялося, 27 січня Верховна Рада України визнала Росію державою-агресором.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.