Президент Латвії: наразі немає загрози членам НАТО з боку РФ

Четвер, 19 березня 2015, 14:13

Росія наразі не загрожує жодній з держав-членів НАТО.

Про це заявив президент Латвії Андріс Берзіньш на зустрічі з прем'єр-міністром Норвегії Ерною Солберг, повідомляє видання Delfi.

"Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше досить ясно висловився про цю ситуацію. Відкритої загрози для будь-якої країни члена НАТО, в тому числі для Латвії та інших країн Балтії з боку Росії немає" ,- сказав він.

Водночас він наголосив, що Латвія як на національному, так і на регіональному рівні вживає всіх необхідних заходів для покращення своє обороноздатності.

"Ми також отримуємо всю необхідну допомогу від наших партнерів у НАТО, зокрема від Норвегії. Так, вона допомагає нам патрулювати повітряний простір", - сказав Берзіньш.

Він також навчав минулорічні військові навчання, в яких взяли участь норвезькі солдати.

"Ця подія стала чітким сигналом, що ми разом, сильні і готові захищати один одного. НАТО є найсильнішим військовим альянсом у світі. Це факт", - наголосив президент Латвії.

Нагадаємо, у березні США розпочали перекидання до країн Балтії великих партій зброї, включаючи танки, БМП, вантажівки, вертольоти, в рамках підготовки до навчань Atlantic Resolve, покликаних продемонструвати Росії готовність НАТО забезпечити оборону і безпеку балтійських союзників - Латвії, Литви та Естонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: