МЗС Данії і Польщі: РФ не докладає достатньо зусиль для деескалації конфлікту

Понеділок, 2 березня 2015, 19:31

Росія не докладає достатньо зусиль для деескалації конфлікту на сході України.

Про це заявили міністри закордонних справ Польщі і Данії Гжегож Схетина і Мартін Лідегаард за результатами зустрічі з президентом України Петром Порошенком, йдеться у повідомленні прес служби президента.

Зокрема, міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегаард відзначив, що Польща і Данія сьогодні разом в Україні, оскільки вважають себе одними з найбільших її друзів в ЄС.

"Ми єдині в нашій політиці щодо підтримки України", – заявив він.

За його словами, метою спільного візиту голів МЗС Данії та Польщі є вираження солідарності з українським народом.

"Ми досі стоїмо з вами пліч-о-пліч і визнаємо, що Росія не докладає достатньо зусиль для деескалації. Ми пильно стежимо за ситуацією", – наголосив Мартін Лідегаард.

Міністр закордонних справ Данії підкреслив, що данські інвестори зацікавлені у співпраці з Україною і чекають на успіх реформ.

У свою чергу глава МЗС Польщі Гжегож Схетина зазначив, що метою візиту є продемонструвати підтримку та бажання допомогти як з боку ЄС, так і з боку Польщі. Він наголосив на важливості для розбудови співпраці саміту у Ризі, який пройде у травні цього року.

Схетина також заявив про важливість продовження втілення реформ в Україні, особливо – антикорупційної реформи, децентралізації влади.

"Ми намагаємось вибудувати сприятливу атмосферу навколо України. Ми продовжуємо підтримку України на її європейському шляху", – сказав польський міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: