Експерти ЄС оцінять готовність України до безвізового режиму

Вівторок, 24 березня 2015, 09:15

У  МВС України почала свою роботу Експертна місія ЄС з оцінки критеріїв виконання другої фази дій Плану щодо лібералізації візового режиму.

Про це повідомляє сайт відомства.

"Представники Експертної місії ЄС до кінця тижня працюватимуть у МВС та кількох інших відомствах, оцінюючи критерії виконання українською стороною другої фази дій Плану щодо лібералізації ЄС візового режиму", - йдеться у повідомленні.

Члени місії ознайомляться з роботою підрозділів Міністерства внутрішніх справ у частині виконання пунктів плану, передбачених у блоці "Громадський порядок і безпека".

Основними напрямками діяльності відомства, які оцінюватимуть представники місії Євросоюзу, стануть заходи з протидії корупції, організованій злочинності та незаконному обігу наркотиків.

Також експерти місії ЄС ознайомляться з роботою структурних підрозділів МВС у сферах протидії нелегальній міграції, незаконному обігові зброї та іншим злочинним проявам.

За результатами роботи експерти з ЄС підготують звіт, який буде представлений на розгляд держав-членів ЄС. Від результатів місії залежить рішення Єврокомісії про скасування ЄС візового режиму для України.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко закликав країни ЄС надати Україні безвізовий режим на саміті Східного партнерства у Ризі, який пройде у травні.

Минулого тижня ЗМІ опублікували проект декларації саміту Східного партнерства, згідно з яким Євросоюз не запропонує Україні та Грузії план скасування візового режиму.

У проект декларації ще можуть бути внесені поправки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: