Європейські газовики відмовилися відмовилися від спільної конференції з РФ

П'ятниця, 27 березня 2015, 19:21

Європейська асоціація газових компаній (Eurogas) через позицію Єврокомісії відмовилася проводити 10-ту ювілейну конференцію з участю НП "Російське газове товариство" (РГТ), куди входять представники російських газових компаній.

Про це заявив голова РГТ Павло Завальний в ході річних зборів товариства, повідомляє Интерфакс.

Він нагадав, що в минулому році члени Єврокомісії відмовилися брати участь у конференції, оскільки "події в Україні, позиція США і Євросоюзу, так чи інакше відбилися і на конференції", тим не менш, захід було проведено.

У нинішньому році РГТ також запланував конференції, однак керівники Eurogas запропонували замість цього провести зустріч представників Eurogas і РГТ "у вузькому колі, за закритими дверима і без висвітлення у пресі".

"Ми наполягали на тому, що питання партнерства або хоча б співробітництва в галузі енергетичної безпеки не обговорюються кулуарно, а тільки у відкритому діалозі сторін, оскільки ця проблема зачіпає мільйони людей", - підкреслив Завальний.

"Тим не менш, ми готові використовувати будь-майданчик для обговорення ситуації і пошуку шляхів подолання проблем, оскільки переконані, що партнерству Росії і ЄС у забезпеченні енергетичної безпеки на європейському континенті в довгостроковій перспективі альтернативи немає", - додав він.

 Конференції під назвою "Енергетичний діалог: Росія - ЄС. Газовий аспект" щорічно проходили в Берліні, а потім у Брюсселі за участю російських і європейських чиновників, газовиків та експертів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.