Словаччина хоче позбутися залежності від ВПК Росії

Вівторок, 3 березня 2015, 12:18

Словаччина виступає за збільшення своєї обороноздатності і поступове зведення нанівець залежності від російського оборонного комплексу.

Про це заявив президент Словаччини Андрей Кіска на зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі, повідомляє Pravda.sk.

"Наразі відповідальність за дотримання перемир’я – на Росії. Ситуацію не варто драматизувати, але ситуація з безпекою в Європі змінилася, ми стоїмо перед проблемами, про які ще кілька років тому і не уявляли", - сказав президент Словаччини.

За його словами, Словаччина має намір дотримуватись рішення саміту в Уельсі про збільшення оборонного бюджету.

"Можу сказати, що ми вже почали модернізацію наших збройних сил. Наша мета полягає в тому, щоб поступово позбутися російської військової техніки", - зазначив Кіска.

Крім того, за його словами, існує необхідність протидії інформаційній війні, яка проявиласебе під час конфлікту на сході України.

"Нам не досить сучасної американської зброї, ми повинні бути в змозі захистити себе і від пропаганди. Тут не йдеться про відмінності у поглядах, як у демократичному вільному суспільстві. Тут йдеться про перекручення фактів і відверту брехню", - наголосив президент Словаччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: