Немає доказів дії "третьої сили" чи роботи снайперів на Майдані – дорадча група Ради Європи

Вівторок, 31 березня 2015, 11:49

Українські слідчі не знайшли достатніх доказів того, що 20 лютого 2014 року на Інститутській були загиблі від дій снайперів, або ж залучення "третьої сили" до трагічних подій того дня.

З такою заявою виступив на прес-конференції в Києві глава Міжнародної дорадчої групи (МДГ), що створена при Раді Європи, колишній президент Європейського суду з прав людини Ніколас Братца.

Він, зокрема, зазначив, що знає про заяви представників керівництва України щодо причетності "третьої сили", ймовірно російської, до подій на Майдані.

"Ми дослідили питання так званої "третьої сили" в нашому звіті.

Ми дійшли висновку, що це питання лишається відкритим, попри те, що є деякі ознаки існування певної третьої сили", - заявив Братца.

Він підкреслив, що МДГ не виключає можливості участі "третьої сили", однак офіційне слідство не надало представникам групи необхідних доказів - навпаки, запевнило представників групи у відсутності доказової бази.

Попри те, що були деякі елементи (що свідчать про таку можливість), українська влада дійшла висновку, що у них немає доказів того, що когось із загиблих було вбито із застосуванням снайперської зброї чи то через втручання певної "третьої сили".

Ніколас Братца підкреслив, що МДГ не має повноважень на проведення власного розслідування.

Усі подробиці про звіт місії  дивіться в публікації на сайті "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.