ЄС має швидше реагувати на кризи в країнах-сусідах - єврокомісар

Середа, 4 березня 2015, 13:49

ЄС повинен швидше регаувати на кризи, що виникають в країнах-сусідах.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган під час прес-конференції в Брюсселі, передає кореспондент "Європейської правди".

За його словами, це стане одним з ключових завдань нової політики сусідства, про перегляд якої було оголошено 4 березня.

"Нам треба бути більш гнучкими та мати можливість реагувати на кризи, коли вони виникають",  - заявив він.

Окрім того, за словами єврокомісара, нова політика сусідства повинна робити більшу диференціацію між країнами, які вона покриває.

"Наші партнери різні. Дехто хоче ближчої інтеграції, і нам потрібно рефлектувати, хтось хоче іншого типу відносин", - зауважив Ган.

Водночас, як відзначив він, відносини з сусідами мають бути "менш патронуючими" та більш рівоправними і базуватися на "спільних інтересах".

"Наша мета – бути ключовими партнерами та поважати їх (сусідів - Ред.)  право вибирати власний шлях", - наголосив єврокомісар.

"Ми надаємо перевагу роботі з демократіями та відкрити економіками, та віримо, що це краще для всіх", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що  ЄС переглядає свою політику сусідства.

Як відомо, ЄПС є рамковим форматом, що регулює відносини ЄС із 16 країнами Східної Європи та Середземномор’я. Частиною ЄПС є також Східне партнерство, яке регулює відносини ЄС із Україною.

Востаннє Європейську політику сусідства переглядали у 2011 році, змінивши базові принципи функціонування даного формату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: