ЄК: ми відновимо переговори з РФ про українську ЗВТ, але в Угоді не змінимо ані слова

Середа, 4 березня 2015, 13:51

Єврокомісія згодна відновити тристоронні переговори між ЄС, Україною і Росією щодо зони вільної торгівлі, але суть консультацій полягатиме у максимально гнучкому застосуванні Угоди, а не внесенні змін до неї.

Про це заявила європейський комісар з питань торгівлі  Сесілія Мальмстрьом після зустрічі з міністром економічного розвитку Росії Олексієм Улюкаєвим, повідомили "Європейській правді" в прес-службі Єврокомісії.

"Ми як і раніше готові знайти шляхи вирішення проблем, які турбують Росію, і знайти гнучке застосування угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, проте зміни до угоди вноситися не будуть", - сказала Мальмстрьом.

Джерело "Європейської правди" в структурах ЄС стверджує, що і європейська, і українська сторона будуть наполягати на неможливості продовження відтермінування застосування ЗВТ. Це - узгоджена позиція сторін.

Як відомо, текст Угоди про асоціацію дає сторонам можливість коригувати параметри угоди після початку її виконання.

Мальмстрьом також додала, що відновлення двосторонніх відносин між ЄС та Росією можливе лише через вирішення конфлікту в Україні.

"Крім того, Росія повинна виконувати свої зобов'язання в рамках СОТ в повному обсязі. Як тільки умови будуть виконані, ми можемо почати щось більш масштабне у наших двосторонніх торговельних відносинах", - сказала вона.

Як повідомляла "Європейська правда", під час тристоронньої дискусії 12 вересня на міністерському рівні між ЄС, Росією та Україною було прийнято рішення відтермінувати тимчасове застосування частини Угоди про асоціацію, яка стосується створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС до 31 грудня 2015 року.

Ця домовленість згодом була офіційно закріплена рішенням Ради ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: