Затримані в Іспанії ісламісти планували публічно перерізати горло заручнику

Субота, 11 квітня 2015, 11:12

Затримана група ймовірних терористів за участі неонациста, який до них долучився, планувала ряд терактів в Каталонії, в тому числі публічне обезголовлення.

Про це пише "Німецька хвиля".

За даними іспанських органів юстиції, затримані 8 квітня зловмисники мали намір переодягнути взятого заручника в помаранчевий комбінезон і перерізати йому горло перед відеокамерою, а також захопити керівницю одного з банків для отримання грошового викупу.

За інформацією прокуратури, угрупування базувалася в декількох містах Каталонії, а в результаті обшуку у неонациста, який примкнув до ісламістів, виявлено цілий арсенал зброї, включаючи вибухові речовини. Злочинці також планували напад на єврейський книжковий магазин в Барселоні і на ряд синагог, атаки на каталонський парламент і поліцейські дільниці.

Вважається також, що раніше ці люди займалися вербуванням молодих людей для участі в бойових діях на стороні "Ісламської держави". В даний час більшість підозрюваних перебувають в попередньому ув'язненні.

Нагадаємо, 8 квітня в ході поліцейської операції на північному сході Каталонії було затримано 9 осіб, які підозрюються в тероризмі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: