НАТО має бути готовим дати відсіч Росії - глава Військового комітету Альянсу

Четвер, 16 квітня 2015, 08:27

Росія вміло використовує інформаційно-психологічну війну в країні й за кордоном, і НАТО треба довести свою готовність дати відсіч Москві.

Про це заявив новий глава Військового комітету НАТО Петер Павел в інтерв'ю Associated Press.

"Російській владі вдалося переконати громадську думку, що все погане, що відбувається з Росією, йде із Заходу, і що Росії доводиться захищатися", - сказав Павел, який вступить на посаду голови Військового комітету Альянсу в липні.

За його словами, країни-члени НАТО повинні витрачати більше на оборону, проводити більше спільних військових навчань і твердо стояти перед загрозою Росії.

Павел підкреслив, що потрібно бути готовими мати справу з "гібридною" війною про що свідчить підтримка Росією сепаратистів у східній Україні.

Росія провела "широку і щедру" програму модернізації своїх збройних сил і НАТО необхідно реагувати на це.

"Як солдат, я стурбований російськими діями, тому що збільшення їх військови) можливостей та готовність використовувати їх очевидна", - підкреслив він.

Павел сказав, що в 2013 році НАТО провів навчання в країнах Балтії та Польщі за участю 6000 солдатів, в той час як Росія приблизно в той же час у західній частині країни проводила навчання за участі щонайменше 38 тисяч військовослужбовців.

Він заявив, що Москва представила навчання, як реакцію на можливі терористичні атаки, але таке пояснення Павел називає "знущанням".

"Нам необхідно в тому ж масштабі, такому ж обсязі запевнити нашу громадськість, що ми здатні генерувати таку ж силу і засоби у визначений час, а також послати чіткий сигнал Росії, що ми готові в разі необхідності використовувати наші сили", - сказав Павел.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.