Клімкін в Нідерландах обговорював формування міжнародної коаліції на підтримку України

П'ятниця, 17 квітня 2015, 08:12

Міністр закордонних справ Павло Клімкін під час візиту до в Нідерландів провів низку двосторонніх зустрічей щодо обговорення ситуації в Україні.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Під час цих зустрічей основна увага була присвячена обговоренню ситуації в Україні, важливості виконання Росією Мінських домовленостей та формування міжнародної коаліції на підтримку незалежності та територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

У перший день візиту Клімкін взяв участь у Міжнародній конференції з питань кіберпростору-2015. У своєму виступі він зробив особливий наголос на необхідності об’єднання зусиль з протидії кібернетичним загрозам та боротьби з пропагандою.

На полях зустрічі міністр провів також низку двосторонніх зустрічей, зокрема з міністром закордонних справ Канади Робом Нікольсоном, Нідерландів — Бертом Кундерсом, Естонії — Кейт Пентус-Росіманнус, Сербії — Івіцою Дачічем, з верховним представником ЄС Федерікою Могеріні, міністром закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтером, міністром закордонних справ Словаччини Мирославом Лайчаком.

Міністр взяв також взяв участь у зустрічі "Grieving Nations", присвяченій трагедії борту MH17 Малайзійських авіаліній.

Він наголосив, що Україна з перших днів зробила все можливе для сприяння розслідуванню цієї трагедії та висловив переконання, що винні у загибелі 298 пасажирів понесуть покарання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.