Банк з європейськими акціонерами збільшив статутний капітал на $250 млн

Четвер, 2 квітня 2015, 12:59

UniCredit Bank (Укрсоцбанк) заявив про збільшення свого статутного капіталу на $250 млн.

Про це на прес-конференції заявив голова правління банку Граціано Камелі.

"У червні, після загальних зборів акціонерів, буде завершено збільшення статутного капіталу на суму $250 млн, що доповнить спрямовані в березні на посилення капіталу $250 млн. Така сума не тільки відповідає вимогам НБУ та результатами стрес-тестування МВФ, але й дає банку додаткову подушку безпеки на майбутнє", - сказав він.

За словами Камелі, таке збільшення інвестицій з боку материнських структур банку свідчить про стабілізацію ситуації в українському фінансовому секторі.

"Найважливішим питанням для кожного інвестора є захист прав кредиторів. Збільшення капіталу UniCredit Bank демонструє всій системі і Україні, що UniCredit виконує вимоги зі свого боку, тому ми очікуємо від уряду і всіх органів державної влади реальних дій і реформ", - додав банкір.

Станом на 1 квітня регулятивний капітал UniCredit Bank склав 9,4 млрд грн, статутний капітал - 2,468 млрд грн. 37,3533% акцій банку володіє UniCredit Bank Austria AG, ще 26,479% - UniCredit S. p.A.

За даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року за розміром активів Укрсоцбанк займав 6-е місце (48,258 млрд грн) серед 158 діючих фінустанов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: