Рада Європи запустила інтернет-платформу для захисту журналістів

Четвер, 2 квітня 2015, 16:57

Рада Європи у співпраці з п'ятьма партнерськими організаціями запустила інтернет-платформу, спрямовану на захист журналістів і посилення їхньої безпеки.

Про це повідомляє сайт Ради Європи.

Партнерські організації Article 19, Асоціація європейських журналістів, Європейська федерація журналістів, Міжнародна федерація журналістів та "Репортери без кордонів" будуть надавати попередження про загрози свободі ЗМІ, і передавати їх на розгляд інституцій Ради Європи.

"Платформа створена для спрощення збору, обробки і поширення фактичної інформації, підтвердженої партнерами, про серйозні фізичні погрози журналістам та іншому персоналу ЗМІ, погроз щодо конфіденційності джерел і різних форм політичного чи юридичного залякування", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що створення платформи дасть можливість більш ефективно реагувати Раді Європи на виклики свободи слова та ініціювати діалог з країнами-членами для можливого вирішення проблем та введення захисних заходів.

Вжиті Радою Європи заходи із запобігання загроз будуть також включені в платформу.

"По всій Європі журналісти та інших діячі ЗМІ піддаються нападам, переслідуванням, затриманням і навіть вбивствам через свою роботу. Стурбована цією ситуацією, Рада Європи спільно з партнерськими організаціями вирішила створити цю платформу, підписавши Меморандум про взаєморозуміння", - зазначили в РЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: