Немає потреби дивитися парад у Москві з прапором окупованого Криму - Грибаускайте

Понеділок, 27 квітня 2015, 19:37

Литва не направлятиме своїх представників на військовий парад до Москви 9 травня, тому що на ньому "пронесуть і прапор окупованого Криму".

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте, повідомляє Delfi.

Грибаускайте підкреслила, що рішення не їхати до Москви приймали керівники більшості країн Заходу, декларуючи незгоду з діями Кремля в Україні, а посадові особи Литви і в Москві, і у Вільнюсі вшанують пам'ять жертв війни 8 травня.

"Ми цінуємо, розуміємо значення закінчення Другої світової війни. Я покладу квіти у нас, в Литві. Ми відзначаємо закінчення Другої світової війни разом з Європою 8 травня. Дивитися військовий парад, під час якого пронесуть і прапор окупованого Криму - я не вважаю, що зараз це потрібно робити", - сказала Грибаускайте.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс сказав, що, крім Литви, своїх послів на військовий парад в Москві не делегують також Україна і Грузія.

Латвія і Естонія підтвердили, що 9 травня в Москві їх держави будуть представлені послами, на урочистостях також буде присутній посол США в Москві Джон Теффт.

Раніше стало відомо про відмову президента Угорщини Яноша Адера, президента Чорногорії Філіпа Вуяновича, президента МолдовиНіколае Тімофті, президента Фінляндії Саулі Нііністьо, президента Словаччини Андрія Кіски та президента Болгарії Росена Плевнелієва.

Також відмовилися приїхати до Москви на 9 травня президент США Барак Обама, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, голова Європейської ради Дональд Туск, президенти Польщі та Словенії.

Багато з них аргументували свою відмову агресією Росії в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: