У Мінекономрозвитку Італії заявили, що не підтримають санкції проти Росії

Вівторок, 28 квітня 2015, 19:04

Італія не має наміру підтримувати продовження санкцій Євпропейського союзу, накладених на Росії через агресію в Україні.

Про це заявив глава дирекції з міжнародної торговельної політики при Міністерстві економічного розвитку Італії Федеріко Айхберг, повідомляє агентство AGI.

"Починаючи з лютого, Італія ясно і чітко заявляє: Рада міністрів не буде голосувати за продовження санкцій", — сказав Айхберг, додавши, що вважає Росію надійним партнером.

Айхберг виступав на конференції в Мілані, організованій асоціацією італійських промисловців Assolombarda і присвяченій торгівлі з Росією.

Видання зазначає, що італійські компанії незадоволені тим, що через санкції проти Росії "сильно скоротився обсяг двосторонньої торгівлі", а втрачену частку ринку "поступово завоювали компанії з країн з економікою, що розвивається, таких як Китай, Індія і Туреччина".

У 2013 році Італія була другою європейською країною за кількістю експорту в Росію з сумою в 10,8 млрд євро. Але в 2014 році експорт знизився на 1,2 млрд євро, а в 2015, як передбачається, зменшиться ще на 3 млрд євро.

Як відомо, саміт ЄС у березні вирішив  продовжити економічні санкції проти Росії до кінця 2015 року і прив'язати питання санкцій до виконання мінських угод.

Поточна санкційна політика ЄС передбачає, що санкції можуть бути повністю зняті лише у випадку скасування анексії Криму. За умови виконання мінських угод санкції будуть послаблені.

А в разі їх невиконання (навіть за збереження поточної безпекової ситуації) санкції мають бути посилені.

Міжнародна спільнота запровадила санкції проти Росії після анексії нею Криму у березні 2014 року. Після перших обмежувальних заходів їх кілька разів посилювали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.