Дні Європи в Україні відзначать у 10 містах від Львова до Краматорська

Середа, 29 квітня 2015, 11:42

12-20 травня в Україні за участі Представництва Європейського Союзу триватимуть відзначення Дня Європи.

Про це повідомляє прес-служба організації.

"Представництво Європейського Союзу в Україні у співпраці з 10-ма містами України проведе різнопланові заходи, що вкотре нагадають громадянам про європейськість України, її потенціал та інтелект", - йдеться у повідомленні.

Тематично цьогорічні святкування Днів Європи об’єднані пошуком ідей для розвитку міст, здорового способу життя та спілкуванням між активними представниками міст.

Дні Європи в Україні триватимуть у Києві, Одесі, Львові, Дніпропетровську, Краматорську, Тернополі, Кіровограді, Житомирі, Кривому Розі та Івано-Франківську.

У рамках святкувань планується проведення хакатонів - конкурсів ідей молодіжних проектів "Моє креативне місто" та публічні дебати на тему "Чим Україна може надихнути Європу? Чим Україна може збагатити Європу?".

Відкрита вулична дискусія збере разом представників влади, бізнесменів, громадських активістів та експертів різного фаху, з якими може поспілкуватись кожен охочий та поставити свої запитання щодо модернізації життя в Україні та покращення життя в конкретному місті.

Крім того, у кожному місті пройде ярмарок проектів ЄС з презентаціями грантів, можливостей для розвитку міста і області, які реалізовують регіональні, національні організації, фонди. Ярмарок має на меті розповісти мешканцям міст про конкретні проекти та можливості для розвитку регіону.

Планується спортивно-масовий захід "(Velo) Run to Europe". Під час заходу всі охочі разом проїдуть на велосипедах чи пробіжать головними вулицями свого міста та продемонструють, що Україна – це не тільки європейський інтелект та розвиток, а й європейський спосіб життя, який підтримує здоров’я та збереження довкілля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: