Екс-президент Чехії: Україні не варто чекати допомоги Заходу

Четвер, 30 квітня 2015, 09:45

Україні не слід чекати на економічну і тим паче військову допомогу Заходу.

Так вважає колишній президент Чехії Вацлав Клаус, про що він написав у виданні Parlamentni Listy.

"Трагічна ситуація в Україні є насамперед українською проблемою, не російсько-українською і точно вже не проблемою Заходу і Росії. Україна має власні внутрішні ресурси", - сказав він.

За його словами, нинішня ситуація в Україні є наслідком провалу переходу від комунізму до демократії, ринкової економіки, " від пасивної ролі в Радянській імперії до власної державності і суверенітету".

"Україна постраждала у цьому сенсі більше ніж будь-яка інша держава в Східній Європі, частково тому, що вона була штучно створена в результаті розпаду СРСР і була глибоко розділеною" - вважає Клаус.

Крім того екс-президент Чехії слідом за російською пропагандою заявив, що "українська криза не була б настільки глибокою, якби не контролювалася ззовні".

Він дорікнув, що українські еліти більше покладаються на зовнішню військову інтервенцію, але не знайшли компромісної позиції, яку б можна було запропонувати жителям сходу країни.

Нагадаємо, що Вацлав Клаус є відверто проросійськи налаштованим політиком, а також найвідомішим євроскептиком серед політиків, що обіймали найвищі посади в країнах-членах ЄС.

Окрім того, як зазначають чеські ЗМІ, Клауса з Росією поєднує не лише спільний погляд на ситуацію. Зокрема, за їхніми джерелами, представники російської компанії "Лукойл" фінансували видання книги екс-президента на тему екології.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: