У Раді федерації РФ радять главам МЗС ЄС відмежуватись від латвійського колеги

Вівторок, 7 квітня 2015, 16:35

Глав МЗС країн Євросоюзу відмежуватися від їх латвійського колеги Едгара Ринкевичса, який порівняв Росію з Третім Рейхом.

Так вважає глава комітету з міжнародних справ Ради Федерації Костянтин Косачов, пише Газета.ру.

"Навіть прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма дистанціювалася від одіозного твіта глави МЗС Латвії. Було б добре, якби таку ж дистанцію по відношенню до латвійського колеги негайно зайняли і інші міністри закордонних справ країн Євросоюзу", - сказав він.

Особливо, за його словами, йдеться про міністрів з тих країн, "які можуть пишатися нашою спільною перемогою над Третім Рейхом".

"Якщо ж Ринкевичс не візьме свої слова назад, паузу в спілкуванні з ним повинні взяти російські дипломати без обмеження в часі і в просторі. І в дипломатії повинно бути таке поняття - нерукоподаваний", - сказав Косачов.

За його словами, "це не буде означати, що ми поширюємо наше ставлення до цієї витівки (іншого слова неможливо підібрати) на всю країну".

"Однак Латвія сама повинна стежити за тим, хто її представляє і говорить від її імені", - підкреслив він.

Нагадаємо, глава МЗС Латвії раніше написав у Твіттері, що нинішня поведінка Росії може призвести до того, що вона повторить долю Німеччини після Першої та Другої світових воєн.

Прем’єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма сказала , що слова Едгара Ринкевичса про Росію є його особистою думкою, а не позицією держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: