Екс-глава МЗС Литви: посол ЄС в РФ перевищив повноваження, говорячи про Україну

Вівторок, 7 квітня 2015, 18:09

Тіньовий міністр закордонних справ Литви Аудронюс Ажубаліс шкодує про те, що в ЗМІ з'явився ще один політичний коментар Вігаудаса Ушацкаса, в якому посол Європейського Союзу в Росії нав'язує країнам-членам ЄС думку про постачання зброї в Україну.

Про це повідомляє видання Baltnews.

"Хочеться вірити, що, попереджаючи країни ЄС утриматися від поставок зброї Україні, яка захищається, Вігаудас Ушацкас висловлює свою точку зору, а не думку країни, в якій він знаходиться. У будь-якому випадку, посол вже не перший раз перевищує повноваження посла ЄС, приєднуючись до популяризації в Європі тверджень, подібних до позиції агресора", - стверджує Ажубаліс.

Він наголосив, що можливість постачання сучасної зброї Україні, яка захищається від агресора, сьогодні є майже єдиним дієвим засобом завадити Кремлю в подальшій ескалації війни. Ескалацію можливо уникнути лише в тому разі, якщо витрати на агресію здадуться Росії занадто високими.

"Можна дотримуватися іншої думки. Не дарма за країнами-членами ЄС закріплена можливість самостійно вирішувати - постачати зброю в Україну чи ні. Однак посла Європейського Союзу в Росії ніхто не зобов'язав включатися в публічну дискусію і намагатися впливати на неї", - зазначив Ажубаліс.

Аудронюс Ажубаліс був міністром закордонних справ Литви з 2010 по 2012 роки, в 2011 році він був головою ОБСЄ.

Нагадаємо, Вігаудас Ушацкас раніше заявив, що постачання зброї Україні було б ризикованим кроком, якщо мати на увазі можливу відповідь з боку Росії, і що Європа не піде воювати і вмирати за Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: