НАТО, що відновило "прямий зв’язок" з Москвою, заперечує початок співпраці з РФ

Середа, 13 травня 2015, 20:31

Північно-Атлантичний альянс стверджує, що не відмовляється від свого рішення про зупинення практичної співпрацю з РФ, попри власне рішення про відновлення захищеної лінії зв’язку між командуванням НАТО та російським генштабом.

Про це "Європейській правді" заявив представник вищого керівництва альянсу, що спілкувався на умовах анонімності.

"Відновлення ліній зв’язку – не є прикладом співпраці", - заявив він.

"Рішення про повну зупинку практичної співпраці з Росією продовжує діяти. Але підвищення військової активності на наших кордонах викликає суттєві небезпеки, суттєві тривоги.

Тому є можливість помилок, непорозумінь.

А в нинішніх умовах непорозуміння матимуть далекі наслідки. Саме тому ми відновили лінію, яка дозволить сконтактувати з Москвою невідкладно. І ці лінія не буде використовуватися щоби обговорювати рутинні, поточні питання", - запевнив керівний представник НАТО.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, відповідаючи на запитання "Європейської правди", підтвердив, що ця ситуація не викликає заперечень Києва.

"Якщо ви подивитеся на кількість випадків порушення повітряного простору, морського простору, що загрожує безпеці цивільних суден, то очевидно, що потреба в такій лінії більш ніж очевидна.

Ці лінії потрібні, щоби швидко сконтактувати і уникнути  непорозуміння", - вважає він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.