НАТО найближчим часом відповість на запит Балтії про постійну бригаду

Четвер, 21 травня 2015, 16:01

Військове командування НАТО найближчим часом дасть відповідь на запит країн Балтії про розміщення постійної військової бригади.

Про це заявив командувач збройними силами Литви Йонас Вітаутас Жукас, повідомляє Delfi.

За словами Жукаса, після військової оцінки остаточне рішення про пропозицію Литви, Латвії та Естонії повинні прийняти політики Альянсу.

Жукас сказав, що головнокомандувач союзницькими силами НАТО в Європі генерал США Філіп Брідлав підтвердив, що отримав лист глав збройних сил Литви, Латвії та Естонії.

"Він сказав, що найближчим часом буде дана офіційна відповідь про можливість це зробити. Тоді, можливо, буде запропоновано політикам прийняти подальші рішення", - сказав він.

"Лист кілька разів згадувався під час зустрічі Військового комітету НАТО, але ніяких рішень про дислокацію сил прийнято не було", - пояснив генерал.

За його словами, рішення з таких питань може приймати лише Північноатлантична Рада, в якій засідають представники урядів.

Литва, Латвія та Естонія хочуть, щоб у кожній із країн постійно дислокувався батальйон, три батальйони становили б бригаду. Зазвичай бригада складається з 2-3 тисяч військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: