Україна та ЄС створять антикорупційну команду для контролю за коштами ЄС

Субота, 23 травня 2015, 12:14

Євросоюз та Україна найближчим часом створять спільну антикорупційну команду, яка буде відстежувати використання коштів, наданих Києву з боку ЄС, для запобігання потенційним корупційним зловживанням.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на посадовця, залученого до процесу створення команди.

Подібна команда буде вперше створена для викорінення шахрайства в країні-бенефіціарі. До неї увійдуть як українські, так і детективи з країн ЄС, які матимуть тимчасовий мандат.

Обвинувальні висновки будуть залишатися прерогативою української влади.

"Ми говоримо про групу від 30 до 40 детективів з щорічним бюджетом до 5 млн євро", - сказав європейський чиновник на умовах анонімності.

За його словами, Євро комісія, швидше за все, формалізує пропозицію в червні, відкривши шлях для підписання угоди з Україною.

В той же, невелика група детективів може відправитися в Україну ще до того, ніж всі формальності будуть завершені.

Як повідомлялося, Україна та ЄС підписали Меморандум про порозуміння щодо надання макрофінансової допомоги Україні на 1,8 млрд євро.

Макрофінансова допомога йде слідом за двома подібними програмами у розмірі 1,61 млрд євро, виданими протягом травня 2014 та квітня 2015 року.

Загальна макрофінансова допомога складає 3,41 млрд. євро, яка представляє собою найбільшу фінансову допомогу третій країні в такий короткий період.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.