Катастрофа A320: нове слідство і звинувачення у вбивстві

П'ятниця, 12 червня 2015, 08:21

Прокуратура Франції оголосила про проведення попереднього слідства у справі про катастрофу літака А320 компанії Germanwings з метою визначити, чи можливе пред'явлення звинувачень у ненавмисному вбивстві.

Поки незрозуміло, кому можуть бути висунуті звинувачення, повідомляє ВВС.

Представник прокуратури Марселя Бріс Робен заявив, що у слідства немає сумнівів у тому, що другий пілот Андреас Любіц навмисно розбив літак.

Germanwings і Lufthansa раніше заявляли, що 27-річний Любіц пройшов всі перевірки, необхідні для отримання дозволу на політ.

Lufthansa також визнала, що знала про те, що пілот страждав від важкої депресії в 2009 році, коли проходив підготовку перед отриманням ліцензії пілота.

За словами Робена, деякі лікарі, які займалися лікуванням Любіца, вважали, що він не може бути пілотом, але не сказали про це його роботодавцям через існуючі в Німеччині закони про лікарську таємницю.

Робен сказав, що слідство вивчить, чи можна кваліфікувати пробіл у знаннях про стан пілота лікарів, з одного боку, і його роботодавців, з іншого, як ненавмисне вбивство.

За словами прокурора, Любіц за місяць до катастрофи відвідав сім лікарів – одного терапевта, трьох психологів і трьох окулістів.

У Любіца були проблеми із зором, і лише за тиждень до катастрофи він сказав докторові, що спить по дві години на добу і боїться осліпнути.

Однак лікарі не знайшли причини погіршення зору, один лікар припустив, що стан пілота може бути результатом психозу.

У ході розслідування катастрофи раніше з'ясувалося, що за кілька днів до аварії пілот шукав в інтернеті інформацію про способи вчинення самогубства.

Нагадаємо, у катастрофі літака A320 в Альпах загинули 150 людей. У катастрофі звинувачують другого пілота Андреаса Любіца, який міг навмисно розбити літак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.