АП каже, що ЄС з 1 січня фінансуватиме зарплати українських держслужбовців

Понеділок, 15 червня 2015, 13:58

Євросоюз з 1 січня 2016 року допмооже Україні профінансувати зарплати держслужбовців.

Про це в інтерв'ю ВВС Україна заявив заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків.

"Після перемовин з європейською стороною у нас вже є модель. Європейці не можуть напряму фінансувати державну службу, але вони готові надати фінансову допомогу для її розбудови", - зауважив він.

"Ми починаємо піднімати заробітну плату до певного рівня, через п’ять років маємо вийти на самофінансування цієї ініціативи. А до цього періоду у нас буде дірка, яку треба заповнювати грошима. Цю дірку європейці готові закрити", - повідомив Шимків.

"Це складний процес і європейські колеги кажуть, що це може початись не раніше 1 січня 2016 року. Ми погоджуємося на основну програму в 2016 році, але хочемо запустити певні процеси швидше", - додав він.

За словами заступника голови адміністрації президента, мова іде насамперед про фінансування платні в мінекономіки, міністерстві фінансів та юстиції.

"Ми виходимо із середньої платні для 20-30% людей у цих відомствах на рівні від тисячі до двох тисяч євро", - зауважив він.

Нагадаємо, раніше ЄвроПравда повідомляла, що Євросоюз почав всерйоз обговорювати фінансування зарплатні українських держслужбовців-реформаторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: