Долгов: не сподівайтеся на військове втручання НАТО, потрібна реформа армії

Середа, 17 червня 2015, 10:51

Україні не варто розраховувати на пряме військове втручання НАТО у вирішення конфлікту на сході.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявив заступник міністра оборони з євроінтеграції, колишній посол при НАТО Ігор Долгов під час засідання Стратегічного дискусійного клубу "Україна-НАТО: діагностика партнерства".

"На жаль, ми не є членами НАТО, тому безпідставно розраховувати і зараз і в подальшому, що відповідь НАТО на агресію проти України матиме наслідком пряме втручання НАТО в вирішення конфлікту", - зауважив він.

"Водночас, ми отримали одностайну та чітку підтримку нашої позиції в Україні. Наслідком агресії стало розуміння того, що наш оборонний сектор не готовий до протидії агресії", - відзначив Долгов.

"Це означає, що нам потрібна глибока реформа армії. Саме тому стратегія України, яка вже схвалена, передбачає чіткий напрямок реформ – максимальне наближення нашого оборонного сектора до НАТО", - підкреслив заступник міністра оборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Раді національної безпеки і оборони за зразок для України на найближчі роки беруть шведську модель відносин з НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.