Порошенко поговорив з президентом Фінляндії після його поїздки до Путіна

Середа, 17 червня 2015, 15:44

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо і заявив про відсутність відчутного прогресу у виконанні мінських домовленостей.

Про це повідомляє сайт глави держави.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Президент Порошенко констатував ескалацію конфлікту та відсутність відчутного прогресу у виконанні мінських домовленостей, зокрема відсутність прогресу у звільненні заручників", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники також відзначили важливість розгляду питання продовження санкцій Євросоюзом.

Також Петро Порошенко наголосив на необхідності дотримання основоположних принципів, що закріплені в Гельсінському заключному акті, особливо напередодні відзначення його 40-річчя і проведення ювілейної сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ у Фінляндії.

"Незаконна анексія Криму та агресія Росії на Донбасі стали брутальним порушенням цих основоположних принципів, зокрема територіальної цілісності і суверенітету незалежної держави", - заявив Президент Порошенко.

Слід зазначити, що 16 червня Нііністьо перебував у Москві, де зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним і обговорював з ним конфлікт в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: