Порошенко запропонував Тоні Блеру долучитись до Дорадчої міжнародної ради реформ

Середа, 17 червня 2015, 17:47

Президент Петро Порошенко провів зустріч з прем’єр-міністром Великої Британії у 1997-2007 роках Тоні Блером і запросив поділитися досвідом державного управління в рамках Дорадчої міжнародної ради реформ при президентові України.

Про це повідомляє сайт глави держави.

"Президент привернув особливу увагу до подій в Україні, яка стала об’єктом агресії з боку Російської Федерації. Глава держави наголосив на тому, що відбувається грубе порушення міжнародного права з боку Росії, яка виступала одним з гарантів Будапештського меморандуму, та глобальної системи безпеки", - йдеться у повідомленні.

Порошенко також наголосив, що Велика Британія, разом із США та Францією мають продовжувати виступати гарантами безпеки України, зокрема допомагати нашій державі у зміцненні її обороноздатності.

У свою чергу Тоні Блер висловив свою тверду підтримку Україні, її незалежності, суверенітету та територіальній цілісності. "Ви постали зараз перед великими викликами як у безпеці, так і у реформах", – зазначив він.

Британський політик наголосив, що світова спільнота має велике бажання підтримати Україну, та поцікавився баченням президента, яка саме практична міжнародна допомога потрібна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: