Чорногорію запросять до НАТО, по Грузії також потрібне рішення – МЗС Румунії

П'ятниця, 19 червня 2015, 16:14

На саміті НАТО у Варшаві у 2016 році Чорногорія, найшвидше, отримає запрошення до членства в НАТО, також варто очікувати певного рішення по Грузії.

Про це заявив міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску під час дискусії на безпековій конференції GLOBSEC, повідомляє з Братислави кореспондент "Європейської правди".

Міністр повідомив, що міністри закордонних справ вже обговорювали можливість інтеграції Чорногорії до Альянсу, і тут є певна згода. "Ми маємо підтримувати політику відкритих дверей. Якщо ми не ухвалимо рішення про розширення, ми втратимо довіру", - зазначив він.

"Чорногорія має отримати запрошення до НАТО, вони готові до цього. І це буде на порядку денному саміту в Варшаві", - запевнив Ауреску.

Інформацію про можливий вступ Чорногорії до НАТО підтвердив також британський прем’єр Кемерон: "На саміті в Уельсі ми (Британія) вже підтримували членство Чорногорії"

Глава МЗС Румунії також зазначив, що вважає за необхідне подальше зближення альянсу з Грузією.

"Також має бути знайдено рішення щодо Грузії. Вона добре готова до членства в усіх аспектах, крім геополітичного", - наголосив він.

Як відомо, Україна не подавала до НАТО заявку про членство, тому в практичному плані це питання наразі не розглядається альянсом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.