Віктор Янукович та його син вдруге оскаржили санкції ЄС

Вівторок, 2 червня 2015, 19:27

Колишній президент України Віктор Янукович та його старший син Олександр Янукович у 2015 році вдруге оскаржили рішення суду щодо накладення на них санкцій Євросоюзу.

Про це йдеться у базі даних Суду ЄС (розташований в Люксембурзі).

Як відомо, Рада ЄС в березні 2014 року наклала на екс-президента Януковича та двох його синів персональні санкції терміном на один рік. В березні 2015 року, перед тим як сплив термін даного рішення, Рада ЄС продовжила санкції проти екс-президента та Олександра Януковича – до березня 2016 року.

В 2014 році Віктору Януковичу знадобилося більше ніж два місяці, щоби оскаржити санкції – його позов було зареєстровано 15 травня.

В 2015 році він впорався за один місяць – вже 9 квітня його позов було зареєстровано в Люксембурзі. Текст позовів не оприлюднюється.

Як відомо, Рада ЄС заморозила активи родини Януковичів на території Євросоюзу. Між тим Віктор Янукович, який наполягає, що не причетний до виведення грошей з країни, намагається оскаржити це рішення.

Водночас формально санкції ЄС не забороняють екс-президенту відвідувати країни ЄС, але він не виїжджає за межі Росії, оскільки перебуває в розшуку за лінією Інтерполу.

Від початку санкції було накладено також на молодшого сина екс-президента, Віктора. Але цього року він загинув, після чого ЄС зняв обмеження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.