Греція на тиждень закрила банки і запровадила ліміт на зняття готівки

Понеділок, 29 червня 2015, 09:03

Банки Греції з понеділка будуть закриті на тиждень через зростаючі побоювання дефолту і виходу країни з єврозони.

Про це повідомляє ВВС.

Влада також ввели ліміт на зняття готівки в банкоматах 60 євро в день. Фондова біржа залишиться закритою.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас закликав жителів зберігати спокій і заявив, що всі банківські вклади знаходяться в безпеці.

В рамках контролю за рухом капіталу, введеного грецьким урядом, з понеділка щодня можна буде зняти з рахунку в банкоматі не більше 60 євро.

Перекази готівки з-за кордону будуть заборонені, за винятком життєво важливих і попередньо узгоджених комерційних транзакцій.

Банки залишаться закритими до 7 липня - тобто через два дні після запланованого референдуму з приводу пропозицій, які міжнародні кредитори висунули Афінам у зв'язку з їх багатомільярдним обов'язком і необхідністю нових запозичень.

Обмеження не повинні торкнутися туристів - банківські та кредитні картки, емітовані іноземними банками, технічно можуть використовуватися без обмежень, - тим не менш, якщо у банкоматах не буде готівки, її не буде і для іноземних туристів.

Як повідомлялося, міністри фінансів єврозони відмовилися продовжувати програму допомоги Греції після 30 червня.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив у п'ятницю ввечері референдум щодо пропозицій міжнародних кредиторів.

Глава МВФ Крістін Лагард заявила, що фонд не допомагатиме Греції, якщо вона не виплатить $1,7 млрд за боргами 30 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.