Канада розширила санкції. Додано "Газпром"

Понеділок, 29 червня 2015, 21:58

Уряд Канади заявив про розширення санкцій проти Російської Федерації.

У повідомленні Кабінету міністрів Канади зазначається, що під нові обмеження потрапило 14 юридичних осіб та троє громадян РФ. Відповідний документ вже підписаний прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером.

В санкційний список потрапив російський газовий монополіст "Газпром". Також у нього включені ряд нафтовидобувних компаній: "Газпром нафта", "Сургутнефтегаз" та "Транснефть".

Також туди потрапили і представники російської оборонки: АТ "Сіріус", ВАТ "Тульський збройовий завод", ПАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація", компанія "Химкомпозит", виробник озброєнь ВАТ "Високоточні комплекси", асоціація "Станкоинструмент" ОПК "Оборонпром".

Під дію санкцій потрапив фонд Marshall Capital Fund, що належить російському олігарху Костянтину Малофееву – одному із спонсорів сепаратистів. Також у розширений список санкцій знайшлося місце для антиукраїнської організації Євразійський союз молоді, а також для трьох її лідерів: Олександра Дугіна, Павла Каніщев та Андрія Коваленка.

"Нові санкції приймаються нами в координації з нашими партнерами. Солідарно з ним ми закликаємо президента Путіна припинити вторгнення в Східну Україну, вивести своїх солдатів, танки і важке озброєння, а також припинити надання військової допомоги повстанцям",- йдеться в заяві уряду Канади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: