Порошенко розповів про плани виборів на Донбасі в інтерв’ю італійській газеті

Вівторок, 30 червня 2015, 11:48

Президент Петро Порошенко дав інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera, яке відоме своєю прихильною позицією до російської влади.

Це інтерв’ю вийшло друком у Італії 30 червня.

Переважно розмова стосувалася ситуації на Донбасі та російської агресії. Видання опублікувало жорсткі висловлювання з боку Порошенка щодо Росії, хоча в редакційних статтях Corriere della Sera зазвичай дотримається обережнішої позиції щодо критики РФ.

Водночас, у відповіді на запитання Corriere Порошенко повідомив, що зараз в парламенті дискутується порядок проведення виборів на територіях, контрольованих проросійськими сепаратистами.

"Росія й далі надсилає до нас війська, зброю та фінансування терористів на Донбасі на мільярд доларів.

(Але) ми готові до діалогу. Наш парламент обговорює спеціальний закон про проведення місцевих виборів у цих регіонах", - заявив Порошенко.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше представники ЄС під час консультацій на високому рівні схиляли Україну до надання особливого статусу, зафіксованого в Конституції, для окремих районів Донецької та Луганської областей.

Згідно з мінськими домовленостями, до цього мають також відбутися вибори на відповідних територіях.

Порошенко в інтерв’ю Corriere della Sera зазначив також, що Україна готова витрачатися на відновлення Донбасу.

"Ми готові відбудовувати зруйновані міста і села, ми готові оживити банківську систему. Але ми точно не можемо це зробити, доки бандити, озброєні Калашніковими, блокують наші гуманітарні вантажі, крадуть гроші, які ми доправляємо (у місцеві відділення банків), а далі – використовують їх для фінансування нападів на Харків Одесу, та інші міста", - заявив також український президент.

Як повідомлялося, 6 червня в Corriere della Sera публікувалося інтерв'ю Володимира Путіна, яке спричинилу критику на адресу видання, оскільки запитання журналістів на адресу російського лідера межували з лестощами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.