Київ не виконав рекомендації щодо боротьби з расизмом - Рада Європи

Вівторок, 9 червня 2015, 09:23

У вівторок 9 червня Європейська комісія з протидії расизму та нетолерантності (ЄКРН, орган Ради Європи) оприлюднила проміжний звіт щодо виконання Україною рекомендацій, наданих комітетом у 2011 році.

Про це "Європейській правді" повідомили в прес-службі Ради Європи, де надали можливість ознайомитися з текстом звіту.

В короткому документі аналізується виконання владою трьох рекомендацій – щодо створення спецоргану з координації дій влади у питаннях протидії расизму та нетолерантності; щодо встановлення чіткої процедури отримання статусу біженця; а також щодо створення ефективного органу, який має повноваження розслідування скарг на дії міліції.

За всіма пунктами РЄ констатує "лише часткове виконання" рекомендацій, а в деяких випадках Київ намагався видавати успіх там, де насправді мала місце бездіяльність.

Зокрема, в якості органу, який координує дії влади, Київ представив офіс омбудсмена, котрий не має і не може мати таких координаційних повноважень.

Скарги на дії міліції нині розслідує управління внутрішньої безпеки МВС, що створює неприпустимий конфлікт інтересів – міліція сама визначає рівень винуватості своїх представників.

В питанні надання притулку біженцям РЄ констатує певний прогрес, але критикує підпорядкованість Державної міграційної служби МВС та відзначає нескоординованість дій інших представників влади щодо біженців.

В ЄКРН відзначають, що це – не повний перелік проблем в Україні в даній царині, а лише  звіт про виконання частини рекомендації, наданих Києву раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: