У Кракові 18-річний українець намагався викрасти з костелу черепи ченців

П'ятниця, 10 липня 2015, 14:41

Поліцейські у Кракові затримали громадянина України, який намагався викрасти з крипти Базиліки Божого Тіла чотири черепи похованих там ченців.

Про це повідомляє Польське радіо.

До приміщення у підземеллі костелу, де знаходиться місце поховання ченців, 18-річний українець дістався вночі через невеликий вентиляційний отвір. Але коли він намагався вилізти назовні, то застряг в отворі.

Перед цим крадій викинув через вікно назовні два черепи, а інші два - сховав у себе під курткою. Зовні на нього чекала його 18-річна спільниця, також громадянка України.

Після того як злодій застряг у вентиляційному отворі і не зміг звідти вилізти самостійно, у складній ситуації йому на допомогу прийшла поліція. Чоловіка із пастки дістали пожежники, яких про допомогу попросили поліцейські.

Як з’ясувалося пізніше, 18-річний чоловік - громадянин України. Він хотів винести із крипти в Базиліці кілька людських черепів, бо, як пізніше стверджував у розмові із поліцейськими, "шукав предків".

Жінка та чоловік є громадянами України, які навчаються в одному із краківських вишів. Чоловікові за зневагу над людським прахом загрожує до двох років позбавлення волі, за крадіжку зі зломом – навіть до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: