Словаччина посилила заходи безпеки на кордоні через події в Мукачевому

Вівторок, 14 липня 2015, 08:20

Поліція та прикордонна служба Словаччини вжили підвищених заходів безпеки після стрілянини в Мукачевому.

Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на відповідь МЗС країни.

"Оскільки Мукачеве знаходиться лише в кількох десятках кілометрів від словацького кордону, поліція Словаччини одразу після інциденту, в той самий день, вжила необхідних заходів безпеки. Вони включають, зокрема, збільшення кількості патрулів, більше спорядження для поліції та прикордонників, а також інші заходи, спрямовані на забезпечення безпеки громадян Словаччини та захист словацько-українського кордону", - йдеться у відповіді МЗС на запит видання.

Окрім того, поліція Словаччини стежить за ситуацією біля ділянки кордону, де стався інцидент, та залучена до постійного обміну інформацією з українською стороною.

Як зазначає прес-секретар міністерства закордонних справ Словаччини Петер Стано, за необхідності поліція та прикордонники Словаччини вживатимуть подальших заходів.

Водночас речник словацького МЗС додає, що інцидент у Мукачевому не має вплинути на питання візового режиму з Україною.

За словами Стано, це окремий процес, у якому ЄС заявив про плани щодо введення безвізового режиму, коли Україна відповідатиме необхідним технічним та законодавчим критеріям.

Як повідомлялося, ЄС очікує, що інцидент у Мукачевому буде ретельно розслідуватися владою і виконавців протиправних дій притягнуть до відповідальності.

11 липня у  Мукачевому під час зустрічі народного депутата з групи "Воля народу" Михайла Ланьо та керівника 1-го запасного батальйону ДУК "Правий сектор" сталася перестрілка, яка згодом переросла в збройну сутичку представників ПС з міліцією.

Детально про ці події - в матеріалі Української правди "Мукачівський трикутник. Контрабанда, Правий сектор та закляті друзі".

Повідомлялося також, що події в Мукачевому можуть вплинути на запровадження безвізового режиму з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.