Україна та Швеція започаткували спільну культурну ініціативу

П'ятниця, 17 липня 2015, 15:07

Міністерство культури України, посольство України в Швеції та громадська організація "Український Інститут у Швеції" започаткували українсько-шведську культурну ініціативу.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства культури України.

Як відзначається, у  Києві сторони підписали Меморандум, в якому задекларовано спільні цілі поглиблювати українсько-шведське співробітництво у галузі культури, здійснювати інформаційно-просвітницьку роботу з метою популяризації української культури та мистецтва у Королівстві Швеція.

У міністерстві наголошують, така співпраця сприятиме формуванню позитивного іміджу України та стимулюватиме інтерес до національної культури.

Згідно  повідомленням, в рамках нової ініціативи шведське суспільство буде ознайомлене з українською культурою; надаватиметься підтримка проектам українських митців у Швеції, розвиватиметься співробітництво з Об’єднанням інститутів культури європейських країн.

Передбачається також участь українських та шведських артистів у концертах класичної музики; організація днів української культури та музики, мистецьких і книжкових виставок, а також виставок образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва; показ українських кінофільмів; театральні гастролі; кросс-арт проекти; організація вивчення української та шведської мов та інше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: