Міністр фінансів Греції не виключив відставки уряду країни

Четвер, 2 липня 2015, 11:44

Уряд Греції може піти у відставку у випадку, якщо населення країни на референдумі в неділю підтримає пропозиції міжнародних кредиторів.

Про це заявив міністр фінансів країни Яніс Варуфакіс в ефірі австралійського радіо ABC.

"Ми звичайно можемо це зробити (піти у відставку у разі голосування "за" угоду з кредиторами), але ми збираємося робити це в дусі співробітництва з тим, хто прийде після нас", - сказав він.

"Ми не збираємося знищувати їх. Ми не збираємося робити нічого, щоб зупинити виконання угоди, яку підтримає грецький народ у разі, якщо проголосує "за", - наголосив Варуфакіс.

Міністр підтвердив, що правляча партія Сіріза агітуватиме населення країни за те, щоб проголосувати "проти" пропозицій кредиторів.

"Ми просимо голосувати "ні" в тому, що якщо б вірили в те, що є хоча б невелика ймовірність того, що угода, запропонована нам, запрацює і Греція вийде з кризи, реформуючи себе та рухаючись вперед, ми б прийняли її, а не винесли на голосування людям",  -підкреслив Варуфакіс.

Як відомо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у своєму зверненні до грецького народу заявив, що країна отримала кращі пропозиції від міжнародних кредторів, проте референдум, запланований на неділю, все ж відбудеться.

Водночас, ЗМІ з посиланням на лист Ципраса главам Єврокомісії, ЄЦБ та МВФ повідомляли, що уряд Греції погодився прийняти останні пропозиції міжнародних кредиторів за умови внесення незначних змін.

Нагадаємо, в ніч на вівторок МВФ повідомив, що не отримав плановий платіж від грецького уряду, що означає дефолт країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: