ЄС відкрив антимонопольну справу проти 6 кіностудій США

Четвер, 23 липня 2015, 13:35

ЄС направив шести найбільшим кіностудіям США, а також британському телеканалу Sky повідомлення про претензії.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Зокрема, ЄС звинуватив кінокомпанії Disney, NBCUniversal, Paramount Pictures, Sony, Twentieth Century Fox, Warner Bros та британський телеканал у порушенні правил конкуренції.

"Комісія приймає попередню думку, що кожна з шести студій і британський телеканал у двосторонньому порядку домовилися створити контрактні обмеження, які заважають споживачам ЄС, розташованим в інших країнах, через супутник або інтернет отримувати послуги платного телебачення у Великій Британії та Ірландії", - говориться в заяві.

"Якщо попередня думка буде підтверджена, кожна з компаній порушує правила конкуренції ЄС, яка забороняє антиконкурентні угоди", - відзначає Єврокомісія.

"Європейські споживачі хочуть дивитися платні телеканали за своїм вибором незалежно від того, де вони живуть або подорожують в ЄС", - зауважила єврокомісар з конкуренції Маргарет Вестагер.

"Наше розслідування показує, що вони не можуть зробити це сьогодні тому, що ліцензійні угоди між найбільшими кіностудіями і телеканалом Sky не дозволяють споживачам в інших країнах ЄС мати доступ до  послуг платного телебачення Sky через супутник або інтернет", - наголосила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія звинуватила MasterCard у штучному завищенні комісій за картками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: