Українці найбільше хочуть працювати у Польщі й Німеччині - опитування

Четвер, 30 липня 2015, 17:55

Перелік країн, куди б хотіли поїхати працювати українці, очолюють Польща та Німеччина.

Про це розповіла керівник відділу соціальних та політичних досліджень GfK Ukraine Інна Волосевич, презентуючи результати соцопитування, повідомляє Укрінформ.

Причому привабливість Польщі зросла з 7% у 2006 році, коли було здійснено перше аналогічне дослідження на замовлення Міжнародної організації з міграції, до 30% сьогодні. Водночас частка тих, хто шукає роботу в Росії, знизилася - з 18% у 2011 році до 12% у 2015 році.

Загалом дедалі більше українців хотіли би поїхати на роботу за кордон

"Якщо в 2011 році 6% планували найближчим часом знайти роботу за кордоном, то в 2015 році їх стало 8%. Це статистично значуща зміна. Незважаючи на те, що обсяги міграції з 2011 року не змінилися, в найближчому майбутньому ми можемо чекати зростання кількості трудових мігрантів через економічну кризу в країні", - зазначила Волосевич.

Водночас, за даними опитування, різко зросла кількість українців, які працюють за кордоном неофіційно.

"Оціночна кількість трудових мігрантів становить 500 тис. осіб і не змінилася з 2011 року. Водночас ми спостерігаємо негативну тенденцію зростання частки трудових мігрантів, що працюють за кордоном неофіційно - з 28% в 2011 році до 41% в 2015 році. Оціночна кількість українців, що працюють за кордоном неофіційно, становить 200 тис. осіб", - повідомила Волосевич.

Соціологічне дослідження було проведено в березні-лютому цього року компанією GfK Ukraine на замовлення Міжнародної організації з міграції України. Всього було опитано 2087 осіб на контрольованій території України віком від 15 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: