Президент ФІФА боїться арешту і не залишає Швейцарію

Понеділок, 6 липня 2015, 13:44

Президент ФІФА Йозеф Блаттер утримується від подорожей і не полишає рідну Швейцарію через побоювання бути арештованим.

Про це він сказав в інтерв’ю Die Welt.

Блаттер минулого тижня не ризикнув приїхати до Канади на фінальний матч чемпіонату світу серед жінок через те, що його могла арештувати американська влада.

"Не тому, що в американців є щось конкретне проти мене, а тому, що арешт викличе суспільний резонанс. Поки все не вирішиться, я не збираюся ризикувати і подорожувати", - сказав Блаттер.

Блаттер також заявив, що колишні президенти Франції Ніколя Саркозі і Німеччини Крістіан Вульф втручалися в процес прийняття рішення щодо країн-господарів чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 році.

За словами Блаттера, екс-президенти "намагалися чинити вплив на представників своїх країн, які брали участь у голосуванні".

Згідно з його припущенням, Німецький футбольний союз (DFB) отримав від Вульфа рекомендації, згідно з якими слід було "проголосувати за Катар через економічні інтереси".

"Подивіться на німецькі компанії. У Deutsche Bahn, Hochtief і багатьох інших були проекти в Катарі ще до розподілу права проведення чемпіонату", - додав Блаттер.

Як відомо, у Швейцарії завели кримінальну справу у зв'язку з вибором країн-господарок чемпіонату світу з футболу 2018 і 2022 років.

Наприкінці травня у Цюріху співробітниками ФБР були заарештовані 9 високопоставлених функціонерів ФІФА. Всі вони підозрюються в отриманні хабарів в особливо великих розмірах і можуть бути екстрадовані в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.