Росія імпортує з Італії чорну ікру з позначкою "зроблено в РФ"

Вівторок, 11 серпня 2015, 14:53

Росія не включила в контрасанкційні списки чорну ікру і продовжує імпортувати улуюблений делікатес багатіїв з Італії.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Президент Росії Володимир Путін має намір змусити європейських експортерів заплатити за санкції з боку Заходу, але не повною мірою", - йдеться у статті.

Коли Росія ввела торгове ембарго на імпортовані продукти харчування в серпні минулого року, чорна ікра не входила до цього списку, що допомогло італійській осетровій фермі "проникнути на батьківщину Путіна".

З 2012 року компанія Agroittica Ломбарда SpA, найбільший в Європі виробник "їжі для царів," в даний час вважає Росію найбільш важливим клієнтом.

Але є хитрість. "Нам довелося нанести на баночки російський бренд, і ми не ставимо на них позначку "Зроблено в Італії", - розповів керуючий директор Agroittica Леліо Монделло.

"Росіяни хочуть їсти російську ікру. Я це розумію. Хто буде купувати сир моцарелла, зроблений у Росії? Багаті і впливові росіяни не можуть обійтися без ікри, так що вони зробили виняток", - додав він.

За словами Монделло, до Росії завозять чотири види ікри у баночках по 10 грамів, які коштують від 20 євро ($21,90) до 80 євро за штуку.

Точної цифри про світові обсяги виробництва чорної ікри немає, але за даними Федерації європейських виробників аквакультури (FEAP), Італія продала 42 тонни в 2014 році, посівши друге місце після Китаю (54 тонни). Росія зайняла третє місце, продавши минулого року 40 тонн.

У Росії з 6 серпня почав діяти указ про знищення санкційної продукції не лише на кордоні, а й по всій країні. Протягом першого дня дії указу було знищено понад 250 тонн продуктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.