Вісім українських військових прибули на лікування до Німеччини

П'ятниця, 21 серпня 2015, 08:09

"Літаючий госпіталь" Airbus A310 Medevac військово-повітряних сил ФРН з вісьмома українськими військовослужбовцями на борту приземлився в столиці Німеччини, а потім узяв курс на Гамбург.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Важкопоранених бійців чекають кращі фахівці військових госпіталів у цих німецьких містах.

"В Україні пораненим надали первинну хірургічну допомогу, причому на дуже високому рівні. Нам же належить допомогти їм стати на ноги, оскільки ми спеціалізуємося на лікуванні вогнепальних поранень нижніх кінцівок", - сказав керівник медичної бригади бундесверу Міхаель Уль.

Бундесвер допомагає Україні в лікуванні та реабілітації поранених вже з весни 2014 року, спочатку це були активісти Майдану, пізніше - учасники бойових дій на Донбасі.

"Це вже четвертий рейс нашого "літаючого госпіталю" до Киїєвв. Можливо число тих, кого ми прийняли для лікування, когось розчаровує - їх тільки вісім, а раніше було 24 майданівців, - але це частинки допомоги Німеччини у цей складний для України час. І ця допомога не остання - німецька сторона обіцяє надалі надавати підтримку", - сказав військовий аташе посольства ФРН в Україні Крістіан Фарконде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.