Європейські та українські посли заспівали гімн України – відео від Радіо ЄС

відео
Понеділок, 24 серпня 2015, 08:50

Радіо ЄС підготувало до свята Незалежності відеокліп за участю низки іноземних дипломатів, що працюють в Києві, послів України у європейських країнах, а також інших відомих громадськості осіб.

Кожен з них проспівав один рядок гімну України.

Після завершення співу учасники кліпу звернулися до українців.

"Я закохався у вашу країну 1 грудня 2013 року, коли побачив завзяття і дух українців, які хотіли змінити свою країну. Бажаю, щоб цей дух завжди залишався з вами", сказав, зокрема, посол Іспанії в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне.

"Британія продовжить політику підтримки і солідарності за ради побудови нової, сильної, успішної, стабільної та єдиної України", - пообіцяв британський посол Саймон Сміт.

Посол Латвії Аргіта Даудзе додала, що вважає свято незалежності великим днем для всієї України та для Європи

Свої відео для кліпу надали також українські виконавці Ніна Матвієнко, Олег Скрипка, Джамала.

З іноземних дипломатів для українців заспівали посол Литви Марюс Януконіс, посол Канади Роман Ващук, заступник посла Норвегії Річард Скарборо, посол Данії Крістіан Донс Крістенсен, дипломат представництва ЄС в Україні Гусман Гарсія Родрігес.

 кард з відео

Також по одному рядку проспівали посли України в Польщі (Андрій Дещиця), Фінляндії (Андрій Олефіров), Австрії (Олександр Щерба), у Ватикані (Тетяна Іжевська), у Франції (Олег Шамшур) та генконсул України в Мюнхені Вадим Костюк.

Радіо ЄС (100FM в Києві, мовлення у 8 інших великих містах) є партнером "Європейської правди". Зокрема, ми разом готуємо програму "Безвізовий щоденник", де розкриваються успіхи та невдачі України на шляху до скасування візового режиму с ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.