В ЄС на залізницях можуть встановити металодетектори та камери - ЗМІ

Середа, 26 серпня 2015, 11:24

Після стрілянини у поїзді Амстердам-Париж ЄС може встановити заходи безпеки на залізницях подібні до тих, що діють в аеропортах.

Про це повідомляє The Daily Mail з посиланням на офіційні джерела в Брюсселі.

Зокрема чиновники Євросоюзу розглядають можливість обов'язкового встановлення камер відеоспостереження, рамок-металодетекторів та озброєних охоронців на залізничних станціях, з яких здійснюють рейси високошвидкісні потяги.

Планується, що представники ЄС проведуть зустріч з фахівцями у сфері безпеки транспортних перевезень 11 вересня, під час яких розроблять варіанти заходів.

У жовтні варіанти буде обговорено під час зустрічі міністрів транспорту усіх 28 країн-членів Євросоюзу.

Як повідомляє джерело в ЄС, посилення заходів безпеки стосуватиметься міжнародних рейсів, а також внутрішніх швидкісних потягів.

За словами чиновника, встановлення відеоспостереження в поїздах не обов'язково попередить напад, але дозволило б співробітникам діяти більш оперативно.

Джерело відзначило, що попередньо також буде проведено консультації з представниками залізничної сфери у зв'язку з їх можливим опором нововведенням через додаткові витрати та незручності для пасажирів.

Нагадаємо, внаслідок стрілянини, відкритої марокканцем у поїзді Амстердам-Париж, було поранено троє осіб. Його нейтралізували самі пасажири – два американських військовослужбовці, які перебували на борту.

Також, згідно з інформацією, він до цього року жив в Іспанії і їздив до Сирії, де міг брати участь у бойових діях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: