Україна збільшила експорт продуктів переробки до ЄС

Четвер, 27 серпня 2015, 12:34

У 2015 році Україна наростила частку продуктів переробки у структурі свого експорту до ЄС.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, йдеться у повідомленні прес-служби Мінагрополітики.

"Поступово українські сільгосптоваровиробники починають все більше використовувати нові можливості експорту продукції переробки на високомаржинальний ринок ЄС", - сказав Павленко.

Так, якщо у першій половині 2014 року частка сировинних видів продукції складала 76%, то у 2015 році - уже 67%.

Відбулося зростання частки продуктів переробки у сільськогосподарському експорті до ЄС, що позитивним чином характеризує розвиток аграрного сектору України.

Найбільш показовими є приклади зростання експорту м’яса птиці - утричі (до 27,3 млн доларів); томатної пасти - у 9,5 разів (до 6,9 млн доларів); обробленого зерна зернових культур (лущене, плющене, у вигляді пластівців) - майже удвічі (до 5,6 млн доларів) тощо.

За словами міністра, орієнтація на збільшення в структурі українського експорту продуктів переробки є пріоритетною.

"Це дозволить нам збільшити валютні надходження до державного бюджету. А поточні результати експорту до ЄС свідчать про високий потенціал української продукції та гарні перспективи на світовому ринку", - наголосив Олексій Павленко.

Як повідомлялося, загалом за результатами першого півріччя цього року український експорт до країн ЄС впав на 35,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: