Путін цікавився смертельними отрутами, працюючи в КДБ у Німеччині – ЗМІ

Понеділок, 3 серпня 2015, 16:22

Німецькі дослідники заявили, що президент РФ Володимир Путін у "шпигунський період" свого життя проявляв неабияку цікавість до смертельних отрут, що не лишають слідів.

Про це пише німецьке видання Focus з посиланням на дослідження агенції Correctiv.

"Одні називають його "блідою міллю", яка була шпигуном в НДР, але не отримувала важливих завдань. Інші вважають його надзвичайно впливовою особою, яка вправно маніпулювала людьми і робить це досі", - пише видання.

За інформацією дослідників, які посилаються на дані Штазі (східнонімецька розвідка), Путін очолював відділ КДБ у Східній Німеччині і намагався побудувати шпигунську мережу в Дрездені.

Крім того, дослідники Correctiv посилаються на колишнього колегу Путіна Клауса Цухольда, який розповів, що Путін намагався витягнути інформацію з одного науковця.

"Професор медицини мав доступ до інформації про смертельні отрути, які майже не лишають слідів. Ця інформація стосувалася різних способів вбивств за допомогою отрут. Наприклад, для імітації самогубства", - пише видання.

Крім того, вчений спеціалізувався на дослідженні радіоактивних матеріалів.

Для того щоб отримати цю інформацію, Путін, за словами Цухольда, шантажував професора компроматом, підкинувши йому порнографічні матеріалі.

Слід зазначити, що матеріали агенції Correctiv були опубліковані до нового витка справи Литвиненка, який помер від радіоактивного полонію-210. Відомо, що Литвиненко перед смертю звинуватив Кремль у своєму вбивстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.