Кількість нелегалів, які їдуть до Європи через Україну, зменшилася у 2015 році

інфографіка
Понеділок, 31 серпня 2015, 18:37

Кількість нелегальних мігрантів, які намагалися потрапити до країн західної Європи через Україну у 2015 році зменшилася порівняно з минулим роком.

Такі дані наводить ВВС, посилаючись на інформацію прикордонного агентство Євросоюзу Frontex.

За даними видання, у 2014 році через східні кордони ЄС з України, Молдови та Білорусі намагалися потрапити близько 3000 нелегалів, у 2015 році ця цифра становить близько 2000. Щоправда дані за поточний рік наведені лише за період з січня по червень.

Найбільше нелегалів до Європи у 2015 році прибуває через східне Середземномор'я (близько 120 тисяч), тоді як минулого року їхали в основному через Італію та Грецію.

Натисніть для збільшення 

Як повідомлялося, Люксембург, що нині головує у Раді ЄС, скликає на 14 вересня екстрене засідання міністрів юстиції та внутрішніх справ країн-членів ЄС у зв’язку із кризою.

На зустрічі мають бути розроблені конкретні кроки, щоб під час наступного саміту 8 жовтня можна було ухвалити рішення. 

Раніше у Британії заявили, що міграційна система Європи зламана, а відсутність системи меж для мігрантів посилює кризу. ЄС має посилити правила про вільне пересування.

Нідерланди прийняли рішення посилити законодавство щодо надання притулку через наплив мігрантів до Європи.

Угорщина, країна транзиту для мігрантів та біженців, які намагаються перебратися в західну Європу, звела паркан з колючого дроту на кордоні з Сербією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: