У Чорному морі триває активна фаза навчань Sea Breeze-2015

Фото
П'ятниця, 11 вересня 2015, 09:38

У північно-західній частині Чорного моря, у Миколаївській і Одеській областях триває активна фаза українсько-американського навчання Sea Breeze-2015.

Про це повідомляє сайт Міноборони України.

10 вересня тактичні групи кораблів-учасників від України, США, Румунії та Туреччини провели навчання з планування та проведення міжнародних морських операцій за стандартами НАТО.

 

Зокрема, за їх участі пройшли навчання з організації усіх видів оборони у морі, плавання в ордерах, висвітлення надводної обстановки, пошуку підводного човна (роль підводного човна виконував імітатор, який є на озброєнні одного із кораблів), діяли за ввідними штабу навчання.

 
 

Фрегат ВМС ЗС України "Гетьман Сагайдачний", ракетний катер ВМС ЗС України "Прилуки", кораблі морської охорони ДПС України "Григорій Куроп’ятніков" і "Павло Державін" виконали артилерійські стрільби по морській та повітряній цілях.

Рейдовий тральщик ВМС ЗС України "Генічеськ" забезпечив розгортання, а тактична група у складі артилерійського катера ВМС ЗС України "Скадовськ" і сторожового катера ДПС України "Балаклава" - вогневу підтримку висадки морського десанту із середнього десантного корабля "Кіровоград" на необладнане узбережжя.

 
 
 
 

Авіаційний компонент забезпечив навчання з протиповітряної оборони кораблів, здійснив окремі вильоти з метою підтримки військ з нанесенням умовного ракетно-бомбового удару по базі незаконних військових формувань, виконав протичовнові завдання та парашутне десантування особового складу морської піхоти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: