На зустрічі у Берліні виступили за відведення озброєння - МЗС України

Неділя, 13 вересня 2015, 09:56

Глави МЗС України, Німеччини, Франції та Росії на зустрічі у Берліні погодилися щодо важливості якнайшвидшого досягнення домовленості стосовно відведення танків, гармат калібром до 100 мм та мінометів калібром до 120 мм.

Про це повідомляє сайт МЗС України.

"Українська сторона наголосила на необхідності забезпечення повного і безперешкодного доступу СММ до всієї території ОРДЛО, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону. Важливим є дотримання послідовного підходу у відведенні легких, а також ефективне завершення відведення важких озброєнь", - йдеться у повідомленні.

Павло Клімкін наголосив на необхідності негайно розпочати у рамках Тристоронньої контактної групи обговорення модальностей проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі українського законодавства та загальновизнаних критеріїв ОБСЄ.

"Важливе значення у цьому контексті має залучення представника БДІПЛ ОБСЄ до роботи підгрупи з політичних питань ТКГ", - зазначили в МЗС.

Міністр закордонних справ України закликав прискорити процес звільнення полонених, включаючи політичних в’язнів, а також забезпечити допуск до них представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Сторони висловилися за продовження конструктивної взаємодії у рамках робочої групи з економічних питань ТКГ, зокрема у частині водозабезпечення, відновлення інфраструктури, здійснення соціальних виплат при одночасному узгодженні питань відновлення сплати податків та комунальних платежів.

Результати зустрічі міністрів закордонних справ ляжуть в основу роботи наступного саміту лідерів чотирьох держав, що відбудеться найближчим часом в Парижі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: